Oktober 2015:

Nyt effektivt våben mod husstøvmider – Bakterier!

 For første gang i mange år frygter Ann-Katrine Bisgaard Dall ikke husstøvmiderne. Hun har fundet et effektivt våben, der stort set har fjernet alle hendes symptomer: Bakterier!

Mikrobiologisk rengøringsteknologi er en helt ny måde at tænke hygiejne på, der viser sig effektiv på flere og flere området. I stedet for at slå alle bakterier ihjel er produkterne tilsat de såkaldte probiotika – gode bakterier. Bakterierne lever bl.a. af husstøvmidernes afføring og af husstøv. Derfor bekæmpes generne ved husstøvmideallergi på to fronter.

”For det første bliver selve det proteinstof, man er allergisk overfor fjernet af bakterierne og for det andet spiser de det hudstøv, vi udskiller i sengene, og som husstøvmiderne lever af. Derfor kommer husstøvmiderne til at sulte og hvem har lyst til at være der, hvor der ingen mad er”, spørger Dorte Lyager, molekylær-og cellebiolog og produktchef i ProbioCare, der forhandler bakterier på dåse.

Ann-Katrine var en af de første allergikere i Danmark, der afprøvede den nye rengøringsteknologi.

”Jeg lider både af husstøvmideallergi og allergi overfor birk, bynke og græs, så jeg plejer virkelig at være hårdt ramt om sommeren” fortæller Ann-Katrine, der er mor til 1-årige Erik. ”Men denne sommer har været helt anderledes.  Jeg har haft et par enkelte dage med symptomer, der svarer til 1½-2 på en skala fra 0-10. Ellers var det 0”

I stedet for som før, at begrænse husstøvmiderne ved daglige udluftninger, hyppig vask af sengetøj mv, har Ann-Katrine siden foråret sprayet sin seng hver 3. dag med gode bakterier. Og allerede efter en uge, kunne Ann-Katrine mærke en tydelig forskel: “Jeg lagde mig på sengen og legede med Erik og allergien dæmpede sig, virkelig mærkbart. Som om jeg havde helle, der hvor der var sprayet!”

”Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er det ikke”, forklarer Dorte Lyager, ”produkterne er udviklet i samarbejde med Universitetet i Ghent, og alle studier har vist en uovertruffen effekt på antallet af uønskede mikroorganismer.”

Ann-Katrine er helt enig: ”Det her er godt – og det er sandt! Jeg føler mig meget tryggere ved at lægge min lille søn til at sove i sengen, nu jeg ved der er en masse gode bakterier, der passer på ham.”

 Sådan gør du:
Vask altid sengetøjet i probiotisk vaskemiddel.
Spray madras, topmadras og dyner med probiotisk spray, når du skifter sengetøj (ca. 10 sekunder i alt).
Spray topmadras og dyner hver 3. dag med probiotisk spray.
Luft ud efter behov.

Download som pdf:
Nyt effektivt våben mod husstøvmider – Bakterier!