Er alle bakterier farlige for mit helbred?

Svaret er nej. Mange bakterier er til gavn for både mennesker og dyr. For eksempel har vi i naturen og i vores tarmsystem bakterier, som er gavnlige. De hjælper med at opbygge modstand mod sygdomsfremkaldende bakterier. Gode bakterier, der anvendes i produktionen af yoghurt og ost er kendt som probiotika, og findes i flere surmælksprodukter. Disse probiotika kommer fra flere arter af bakterier og et eksempel, der anvendes i fødevarer er en gæring af bacillus (en kombination af bakterier).

Er ProbioCares produkter desinfektionsmidler?

Nej, det er de ikke. ProbioCare Danmarks produkter dræber ikke bakterier, men genskaber balancen mellem gode og dårlige bakterier, og reducerer derfor risikoen for infektion.
Produkterne til både sygehuse, landbrug og forbrugere er baseret på probiotika (gode bakterier) og indeholder ingen bakteriedræbende kemikalier. Desinfektionsmidler angriber bakterier og gør at de forsvarer sig. Derved bliver de mere aggressive og modstandsdygtige. På samme måde som vi kender det ved brugen af antibiotika.
Det er derimod påvist i et videnskabeligt studie fra februar 2016, at brugen af probiotisk rengøring nedsætter andelen af resistensgener i de sygdomsfremkaldende bakterier.

Dræber desinfektionsmidler kun de dårlige bakterier?

Nej! Kemikalier kan ikke skelne mellem gode og dårlige bakteriestammer, og de dræber derfor også de bakterier, som vi skal bruge til at modstå sygdom. Bakterier anser desinfektionsmidler og antibiotika som en trussel og vil derfor forsvare sig selv. Dette leder i sidste ende til resistens, d.v.s. at de skadelige bakterier ikke længere kan bekæmpes med disse midler.

Uvikler ProbioCares produkter resistens hos bakterierne?

Nej, der er ingen fare for resistensudvikling. Ved at bruge ProbioCare® produkterne bliver de farlige bakterier oversvømmet med gode bakterier. Nu er der ikke plads til de farlige bakterier, og det får dem til stoppe med at vokse og dele sig. Dette er et naturligt fænomen, der opstår, når en mindre population af bakterier (eller dyr), står over for en ulige kamp om ressourcer. Der er simpelthen ikke nok mad til deres afkom, og populationen af mikroorganismer reduceres til et antal, der ikke længere er skadeligt for mennesker. Bakterierne bliver derfor ikke direkte angrebet, men stopper helt af sig selv med at formere sig. De probiotiske bakterier styrer nu mikromiljøet og holder de sygdomsfremkaldende i skak.
Det er påvist i et videnskabeligt studie fra februar 2016, at brugen af probiotisk rengøring nedsætter andelen af resistensgener i de sygdomsfremkaldende bakterier.

Er der også problemer med resistente bakterier udenfor hospitalerne?

Desværre dit hjem er et potentielt arnested for skadelige bakterier. Det har været massive reklamekampagner, der giver indtryk af, at vores hjem kontinuerligt skal desinficeres. Desværre gør desinfektionen, at de resistente bakterier overlever. Derfor kan dit hjem blive et sted fyldt med resistente bakterier. Ved at bruge probiotisk rengøring vender du den udvikling og holder dit hjem maksimalt beskyttet.

Er det rigtigt når reklamer påstår at 99% af alle bakterier slåes ihjel?

Produkter, der hævder at dræbe 99% af bakterierne fortæller kun den halve sandhed. På enhver overflade, der er snavset, findes også en usynlig biofilm. Dette er en ophobning af mikroorganismer, der holdes sammen af et klister, som består af organiske forbindelser og proteiner. Det fungerer som et beskyttende lag for bakterierne. Så selvom bakterierne dræbes på overfalden, sidder der stadig mange bakterier (og vira) nede i biofilmen. Samtidig vil den 1% der overlever på overfladen have risiko for at være resistent overfor desinfektionsmidlet, og vil nu have god plads til at dele sig.

Er biofilm skadelig?

Nye studier viser, at vira kan overleve 3-4 dage i biofilmen.Så grundig desinfektion med fx. klorin, der oftest bruges mod virusangreb, vil ikke have den optimale virkning, når der er biofilm på overfladerne i dit hjem.
Samtidig kan desinfektionsmidler kun dræbe de bakterier/vira, der er placeret på toppen af biofilmen, men ikke de bakterier, der er nede i biofilmen. Enzymer kan nedbryde biofilm, men det kan desinficerende kemikalier ikke.
Når der bruges desinfektionsmidler til at rense overfalden vil bakterierne i biofilmen oprette endnu et lag for at beskytte sig selv. Med andre ord, har bakterierne nu endnu bedre beskyttelse og man får den modsatte effekt, end det der oprindeligt var hensigten.
ProbioCares produkter indeholder bakterier, der ikke danner biofilm. Tværtimod producerer stammerne i vores produkter, de enzymer der skal til for at nedbryde biofilmen.

Kan man se biofilm?

Ja, biofilmen ses fx. i fuger på badeværelset, der kan have en tendens til at blive mørke. Du kan også se (og mærke) at overflader er blanke og skinnende. Det er biofilmen, der gør overfladen helt glat. Når de gode bakterier ivores produkter, har haft tid til at nedbryde biofilmen (det er en progressiv proces, der kan tage uger), vil du opleve en helt anderledes renhed – og duft.

bathroom_biofilm

Er der yoghurtbakterier i ProbioCare produkterne?

Nej, de bakterier der findes i yoghurt er ikke de samme som i vores produkter. Yoghurtbakterier er ikke egnet til brug udenfor kroppen. De probiotika, der findes i vores produkter er helt specielt udvalgt til at sikre det bedste og sikreste mikromiljø i vores omgivelser.

Hvor længe kan produkterne holde?

Alle produkterne har en garanteret holdbarhed på 1 år fra åbning.
De probiotika der findes i vores produkter er udarbejdet i en proces, hvor de stabiliseres (Stabiliseret Probiotisk Fermentering, SPF) som sporer. Bakteriesporer kan ligge hvilene i mange år og udvikles først, når omgivelserne bliver gunstige for dem. Dvs når der både er ilt, fugt og varme tilstede. Dette sikrer, at bakterierne er friske, når de skal bruges.
Vær opmærksom på at produkterne er helt unikke på det punkt.

Er produkterne testet?

Alle produkter er baseret på solid forskning. De professionelle hospitalsprodukter er blevet testet i flere år, bl.a. ved universiteterne i Ghent, Ferrera, Liverpool og Ulster og bliver brugt på hospitaler og i sundhedssektoren verden over. Med vores produkter i dit hjem kan du være sikker på den mest avancerede teknologi til rengøring og pleje.
De udførte tests er udført af universiteter og hospitaler. Rapporter og resultater er 100% forskernes/lægernes udtalelser – Du kan se et sammendrag af dokumentationen her.

Er produkterne sikre?

ProbioCare markedsfører udelukkende produkter, der har været igennem massive sikkerhedsvurderinger af både læger og forskere. Bakteriestammerne i produkterne er klassificeret i klasse 1 (ikke-sygdomsfremkaldende og uden risiko) af ATCC, American Type Culture Collection og på EU´s liste over godkendte probiotika. Vil du se et sammendrag af sikkerhedsvurderingerne fra universitetsstudierne – Klik her.